onsdag 30 december 2009

Gott Slut...

...på det gamla året!
Laddar ner lite bilder från våran jul, som har varit ganska lugn. Arne jobbade hela julafton så jag var hemma ensam (valde det själv). Jag har alltid haft en dröm om att få vakna hemma i min säng på julafton och INTE behöva stressa iväg någonstans utan bara få vara hemma och ta det lugnt (besök är alltid välkommet). I år så hände det för första gången:)Det ultimata hade ju varit om Arne varit med mig men... Dagen gick fort! Kände mig väldigt hängig pga av förkylning i kroppen så det var väääldigt bra att få vara hemma och ta det med ro. När Arne kom hem delade vi ut våra julklappar.

Vill visa en "låda" som jag gjorde för att ha en julklapp i till Arne. När vi beställer fotoframkallning över nätet kommer korten i en liten låda. Har sparat några för jag tänkte att jag säkert kan använda dom till något. Så en sådan har jag använt och klätt in i papper från "Maja Design", ett svenskt företag som gör scrap papper. Den här papperskollektionen heter "Gammeldags Jul" och enligt mitt tycke, så är det här den finaste kollektionen hon har gjort. Helt i min smak!:D Blommor och blad från Prima, spets från Webster Pages, charmen från "Nettans Scrapbooking 4 You", texten och barnen med granen är utskuren med Cricuten, "A Childs Year" kassetten. Över allt detta har jag sprayat med Glimmer Mist "Pearl" som är min absoluta favoritglitter-spray:)så boxen glittrar och är så fin.


Så här ser lådan ut på insidan. Jultomten med kälken och renarna är utskuret från "Christmas Noel" kassetten och hjärtat från "Lyrical Letters". Har även här sprayat med Glimmer Mist "Pearl". Jag delade av lådan med att sätta en bit papper ung. på mitten. Paketet(en plånbok, lommebok)) slog jag sedan in i ett mönsterark och satte ett vitt band runt och la det i ena "facket".


Det här är en dålig bild, men vill bara visa att det jag skar ut med Cricuten satte jag fast med "foam-dots" (hjälp, vad heter det på svenska!!??) så att lådan inte kändes helt "platt".


Arne fick också en bok om "Överlevnad på naturens villkor" och en isborr, vilka han blev vääääldigt glada för. Nu ser han nog fram emot några fina fisketurer ute på isarna framöver:)

På juldagen åkte vi in till Falun och åt juldags-middag (alltid kalkon) hos mamma och Sven-Olov. Min bror Magnus med familj kom också. Det var ett tag sedan vi såg dom så det var så kul att få spendera lite tid med dom igen och få krama om dom. Jag bara älskar den här familjen! Må Herrens välsignelser, tankar och planer få ske i deras liv, både som familj och som individer. Amen.

Här var Arne ute och tog en vinterbild på sig själv och vårt hus.


Avslutar med en bild på mig när jag sitter och pysslar i min "lilla pyssel-grotta". Vad jag pysslade med då, får ni kanske se i morgon:)

Hej då!

lördag 19 december 2009

Hej!

Igår tog vi in julgranen. Det spreds en härlig doft av jul på nedervåningen, det luktar sååå gott med gran:D Idag kläddes granen och julklapparna lades under den. Nu är verkligen julstämningen på plats:)

Igår tog Arne ett härligt beslut. Arbetskamraten som han skulle jobba för i julhelgen frågade om han kunde få tillbaka sina arbetspass!!?? Såå...Arne sa att det kunde han och är nu ledig i 2 1/2 vecka (förutom på onsdag) om han vill. Jag tror att det kan vara bra för honom. Han har jobbat mycket och är nog ganska trött så det blir bra med lite vila innan han börjar på sitt fasta jobb(HALLELUJA! för det) i januari.

Här kommer ett foto på ett väldigt enkelt bokmärke som jag gjorde för ett tag sedan. Fick en väldigt fin andaktsbok för ett par veckor sedan som jag kände att jag ville ha ett bokmärke till. Har använt mig av G45 Christmas Past papper.


Ha det gott tills nästa gång:)

onsdag 9 december 2009

Nu är det jul här i vårt hus......

...tra lalla lalla la...
Har gjort en "flagg-girlang"(har ingen aning vad man kallar detta:D) av Jenni Bowlin chipboard och Melissa Frances fina julpapper, glitterstjärnor och stämplar. Åhhh, vad jag tycker om MF grejer! Ser fram till CHA mässan i USA i januari där jag vet att dom skall släppa nya papper och produkter(dom gjorde inga nya produkter till mässan i somras). Bokstäverna är utskurna med Cricuten, Storybook, och körda genom Xyronen och så har jag haft på lite Doodlebug glitter. Har också sprayat MASSOR med Glimmer Mist, färgen Pearl, på papperna och på stämpelmotiven. Har ärligt talat INGEN som helst aning var vi skall hänga denna men...det löser sig nog till slut:D




Det här är "mittbiten". Har klippt ut flickorna från ett av MF papperna och satt på det med distanskuddar. Den lilla bjällran har jag köpt på Tiimari, kanelstängerna på Panduro och det fantastiskt fina glitter-tyllen har jag köpt på hobbyochhantverk.se. Spetsen är från min mammas gömmor:) Oj, jag glömde visst och förminska denna bilden! Men då ser man ju det fina glimmret från Glimmer Misten tydligare:)


Avslutar med ett litet julkort där jag har använt G45 fantastiska Christmas Past papper. Ordet "PEACE" har jag skurit ut med Cricuten, Winter Woodland. Har också haft på lite guldglitter Stickles på den fina ängelns vingar.
Ha det bra!

måndag 7 december 2009

Vägg-tavla

Har här använt kartong, cardboard, som kom som skydd för en låda som vi köpte på IKEA. Skar till bitar som passade till mina foton och gjorde en liten present till min mamma. Nu kan hon hänga upp den och få titta på sina älskade barn-barn varje dag:)


Har ett till projekt som jag har gjort på BIA-kursen, men jag får vänta lite med att visa det??????!!!!!:D
Hilde, idag skickades det ett paket på posten till er. Du vet vad det innehåller;) Iallafall nästan!!??:)
Ha de gott!

lördag 5 december 2009

"Tändsticksask"

Tyvärr så fick min mor och hennes make ta bort sin älskade unghund för ca en månad sedan. Hon var då ca 9 månader:( Hon var stel i bakdelen och vinklade ena benet lite konstigt så dom åkte upp på djursjukhuset och röntgade henne. Det såg inte alls bra ut i höfter och knän så det var inte så mycket att välja på annat än att låta henne få somna in. Usch och fy vad jobbigt det var! Dom begravde henne på 1:a advent och då hade jag gjort en liten gåva till dom. Skar ut en tändsticksask med min Cricut från "Tags,Bags,Boxes and more" (s123+124 så kan du kolla Hilde:D)Pyntade utsidan och satte ett foto på Minna inne i asken.




Nu skall vi snart börja att göra oss iordning och åka till ett par goda vänner och käka middag. Det skall bli väldigt trevligt! Ha det så gott tills vi "syns" igen:)

torsdag 3 december 2009

6x6 album

Ja, här kommer 6x6 albumet som jag har gjort på Bind-it-All kursen. Framsidan är canvas där jag har använt en plaststencil till trädet och sprayat med Glimmer Mist över. Det var första gången jag har gjort något sådant här och det var jättekul:D Har tänkt att använda albumet till att sätta in foton på Arne och mig när vi firar våra bröllopsdagar. Bibelordet på framsidan är från Efesierbrevet 4:11...och ni skall bli rotade och grundade i kärleken. Det önskar vi verkligen båda två:)



Här gjorde vi "gatefold" vikning. Jag tyckte så mycket om det! Snöflingarna är en Martha Stewart stans som jag har "glittrat" själv.


Här är "gatefold"sidan öppen plus en till gatefoldsida i andra färger.



Här gjorde vi något som kallades "split-pages". Mitt huvud är lite för trött för att förklara hur dom gjörs men jag kanske kan ladde ner någon mer bild i framtiden som visar hur dom fungerar.


Det skall naturligtvis på mer foton och pynt när vi har fått fira flera bröllopsdagar åren framöver:)
Papperna som jag har använt är från Prima.
Nu skall jag gå och käka lite och prata med min älskade "gubbe".

Kramar från Maria