söndag 31 januari 2010

Tänk att...

...idag är det sista januari! Den här månaden har gått sååå fort! Inte mig emot, för jag kommer inte ihåg att jag har längtat efter våren så mycket som jag gör nu:) Och nu är den en månad närmare! Tjoho!:D
Imorse så vaknade vi och huset var alldelens kallt igen. Suck! Arne började checka vad det kunde vara och det visade sig att det hade gått en säkring igen. Så det innebar att våran lilla värmepump i pannan hade vilat lite i natt. Nu är den igång igen så värmen klättrar sakta uppåt men vi får fortfarande gå med lite mer kläder på oss här inne.

Laddar ner några LO:er som jag har gjort den här månaden. Tänk...det har blivit hela 4 st!!!! Ha, ha! Vissa har som mål att göra 1 LO per dag! Jag skulle också behöva göra det med tanke på den enorma samlingen med mönsterark som jag har:D Då skulle det bli lite ruljans bland alla mina grejer!
Jag är faktiskt alldelens förvånad över mig själv den här månaden. Trots att jag inte alls har varit i form och haft en förkylning med feber så har jag lyckats göra:
1 minialbum
4 LO:s
7 kort
Vet inte om jag har skapat så mycket på en månad förut. Det är kul! Kom just på att jag inte har fotat mini-albumet och 2 av korten jag har gjort. Det får kanske bli en post till innan dagen är slut:)
Här kommer iallafall LO-erna. Den första var inte helt lätt att göra. Fotot på min mor och hennes senaste barnbarn Leo är bara laddat med känslor, en massa kärlek. Kändes som om jag inte ville komma in och störa och så dessutom det otroliga vackra papperet från Webster´s pages gjorde det så känsligt på något sätt. Det låter kanske helkonstigt, men så var det.


Här har jag använt papper från Kaiser Kraft. Den stora "tagen" med fågeln på blev lite stor, men gjorde jag den en storlek mindre (har skurit ut den med Cricuten)så blev den alldelens förliten:( "Blomrankan" som går längs botten och upp på högra sidan av LO:n, är urklippt från ett annat papper och påsatt med distanskuddat.


Här kommer 2 LO:s där jag har använt Prima-papper. På den första har jag även använt en overlay (allt det svarta)från Best Creation.


Vi har det soligt och kallt här idag och det är så vackert med all snö och rimfrost. Hoppas att ni får en fin dag!
Maria

fredag 29 januari 2010

Kort med Cricuten

Jag tror att frun i huset har fått "kort-dille":D Det är så gott att känna att jag har inspiration att göra lite kort igen. Det händer inte allt för ofta:) På första kortet har jag använt mig av Winter Woodland kassetten (även på det andra kortet). Har använt "kort-knappen" och maskinen skar ut ett kort med skidor i ett ovalt fönster. Skar sedan ut enbart skidorna och stavarna i ett annat papper och limmade på. Precis samma grej som med isprinsess-kortet jag gjorde för ett tag sedan. Punchade ut lite grankvistar med en Martha Stewart stans och sprayade hela kortet med glimmermist och satte på lite "bling". Det prickiga papperet är från Melissa Frances.

Här är en bild från sidan så ner ser att jag har "poppat" upp ena skidan så det blir lite dimension på kortet.


På "Christmas with the Cricut" bloggen (numera Calender Girls)så gjorde Joy ett "slider-card" i december som jag tyckte såg kul ut. Fick tid förra veckan att prova på att göra ett. Har använt Daisy Bucket papper och skurit ut huset från Winter Woodland kassetten.

När du drar i bandet på toppen av kortet så åker det ut 2 sidor till, ett upptill och ett nertill. Så här ser det ut:

Idag har vi haft en hel fantastisk solig och klar vinterdag här. Var ute och tog lite vinterbilder och det blev en kort promenad. Jätteskönt!
Vi hörs snart igen!

onsdag 27 januari 2010

Nya kort

Har gjort ett kort av "scrap" bitar från ett Nook-kit. Jag har en väninna som jag älskar så mycket som hade födelsedag förra veckan. Vi bjöd hit henne och hennes man på lite födesedagsfika. Hade gjort en Rawfood-äppelkaka som födelsedagsbarnet uppskattade väldigt (vilket ju var det jag hoppades på:)) och hon fick en fin "vårplantering" och detta kort.


Här är insidan:


Att använda färglagda stämplar på kort är något helt nytt för mig! I sommras hade dom en demo på Pappersvinden hur man färglägger stämplar med vaxakvareller. Det var första gången det sa "klick" i mig att vilja göra något sådant. Det var så kul att känna så! Sedan fick jag se några "The Greeting Farm" stämplar som jag blev helt förälskade i. Såååå...har gjort 2 kort med dom här stämplarna och färglagt med vaxakvarellerna. Det var faktiskt riktigt kul!:D Har använt papper från Little Yellow Bicycle och även använt min Cricut och en Martha Stewart stans.


Har satt på distanskuddar under stämpelmotivet och dom urklippta blommorna. Det blir lite mer "liv" i kortet då:)


Inuti kortet har jag på bara limmat fast urklippta blommor från ett matchande ark.


Det här kortet blev min favorit. Jag tycker att den här stämpeln är sååå söt:)

Här i Fäggeby så är det full snöstorm idag. Det är gott att veta att vår älskade Jesus vakar över min man när han är ute och kör på vägarna idag:) Det blev lite sent igår för vi hade en vän från YWAM Restenäs på kvällsbesök. Det var sååå trevligt, gott och uppfriskande:D

Önskar dig en välsignad dag:)

tisdag 19 januari 2010

Webster Pages

Mmmm...vackra papper! Har använt deras Postcards to Paris, 6"x6", till det här sista projektet som jag gjorde på BIA kursen som jag tog innan jul. Vi skulle använda Zutters Cover-All. Cover-All är som en pärm som du stoppar in ditt mini-album i. Det skyddar albumet väldigt bra så jag kommer helt klart att använda det fler gånger.
Målade "pärmen" med akrylfärg först innan jag limmade på mitt 6x6 papper. Det skall vara min "minnes-bok" för 2010 så det finns linjerade blad, bland alla vackra mönstrade papper, där jag kan skriva lite minnesanteckningar. Har även använt WP vellum papper och bokstavsstickers, rubons från Daisy Bucket, Melissa Frances tags och dekorationer, spets från Panduro, gem från Making Memories och jag har även använt en mall från dom och gjort egna kuvert. Där skall jag lägga i minnes-grejer, om jag har något som jag vill spara eller kanske skriva något personligt som jag vill dölja.
Ja...varning för många bilder:D Jag har ändå inte tagit foton på alla sidor:)













Jag dekorerar mer efter varje månad så albumet är långt ifrån klart:) Åhhh, jag är sååå förälskad i dessa papper! Och jag vet att jag långt ifrån är ensam om det! Jag vet ingen "Ning"-sida, som det laddas ner så många projekt på, och så ofta, som på Websters "Inspire Me" sida.
Nä, nu skall jag gå och göra lite annat. Hoppas att ni alla har det bra!
Kramar från Maria

onsdag 6 januari 2010

Har gjort 2 st kort där jag har använt mig av A Childs Year (Cricut) kassetten igen. På det första har jag använt Melissa Frances vinter/julpapper som kom ut förra hösten. Dom är fantastiskt vackra! Kortet har jag gjort till min faster som fyller år i dagarna.


Och här kommer ett kort till min lilla brorsson Leo som fyller år på måndag.
 
Posted by Picasa

Här i Dalarna har vi det väldigt kallt, det var -27 strax efter 8.00 i morse. När solen var uppe, så var det bara -22-23 grader! För andra gången på drygt en vecka så har vattnet frusit i badrummet på andra våningen. Kylan skall ju hålla i sig några dagar till så vi hoppas att det inte blir några komplikationer av det.

Jag har fler grejer att ladda ner så jag återkommer snart igen:)
Ha de gott! / Maria

måndag 4 januari 2010

GOD FORTSÄTTNING...

...PÅ 2010! Vad spännande med ett nytt år!

Jag är väldigt trött så jag skriver inte så mycket idag utan laddar bara ner foton på ett kort jag gjorde strax innan jul. Kortet + isprinsessan har jag skurit ut med min Cricut. På kortets insida har jag satt vanlig packtejp med "klibbet" utåt. Hällde sedan på lite glitter på tejpen. Lärde mig det på ChristmaswiththeCricut-bloggen. Det blir väldigt fint:) Satte på lite Glitter Stickles och sprayade med Glimmer Mist över allt.
Hoppas att ni alla har det bra! Tänker på er:)