måndag 29 november 2010

Hej svejs!

Som ett par av er redan vet, så "går" jag en kurs på nätet som heter "Colour! Or is it color? Klassen är på bigpictureclasses.com och hålls av Nic Howard. Nic är bl a med i Primas DT och jag beundrar hennes arbeten väldigt mycket. Kursen hanlar kanske inte så mycket om färglära utan mer om vad för känslor färgerna kan förmedla. Jag tycker att det är svårt att "tänka" fram en LO, vad jag vill förmedla för känsla osv. Jag går bara på känslan vad jag tycker blir fint och passar ihop i mina ögon. Kursen har öppnat mina ögon på vad jag använder för färger i mina skapelser och på vilka sätt dom hör ihop. Helt plötsligt så ser jag på färgerna på ett helt annat sätt vilket är väldigt kul och itressant.

I kursen gör vi bara LO:er och varje vecka gör vi också ett "färg-kort" på färgen vi har använt.
1:a veckan handlade om färgen RÖD:


Nic ger oss också varje vecka en skiss som vi kan använda om vi vill. Det har jag gjort med den här LO:en. Det första som kommer upp i mitt huvud(förutom att det är min absoluta favoritfärg:)) när jag hör RÖD är JUL. Så det blev en jul-LO:
Gjorde också den här LO:en som jag har tänkt att göra sedan 2008. Skönt att den äntligen blev gjord:)

Önskar er en fortsatt fin dag!
Maria


tisdag 9 november 2010

Ny bil! Tjoho!

Måste bara få visa ett par bilder på vår nya bil:D Vi sa till oss själva att nästa bil vi köper skall vara en kombi och ALDRIG mer att vi köper en bil utan dragkrok. Så här är vår nya bil, mindre i storlek än vår gamla bil och utan dragkrok!!!!!!:D:D:D Ja...så kan det bli! Här har vi Arne, en stolt och glad nykläckt Toyota Corolla-ägare:)




Har gjort 3 kort av lite pappersrester från Webster Pages som jag tänkte visa. Det första kortet är ganska litet, ca 8x8 cm, dom andra 2 är mer normala storlekar.









Det var allt för idag!


Maria




onsdag 3 november 2010

Födelsedag i Gävle

Förra söndagen var vi på kalas i Gävle och firade Josefin som fyllde 17 år (HJÄLP! Var tar tiden vägen?) Jag har inte varit på kalas i Gävle sedan Josse fyllde 14 år pga hälsan. Jag har varit väldigt ledsen för att jag inte har kunnat varit med på mina goa brorsbarns och deras mamma och pappas födelsedagar. Men...nu var det ju x-tra kul att kunna åka dit och det kändes riktigt stort att kunna vara med på kalas och att få träffa alla:D

Josefin (alltid med glimten i ögat;)17 år:



Josefins pojkvän var också med på kalaset och det var så trevligt att få träffa honom:) Här är kärledsparet Josefin och Simon;)



Josse önskade sig pengar till en systemkamera i födelsedagspresent så det passade ju bra att använda Bo Bunnys "Mama-razzi" papper och göra ett kort till henne:) Blomman har jag gjort själv. Har använt Prima spets, Cuttlebug dies och en massa Glimmer Mist. Bokstäverna är dies från Tim Holtz, Vintage Market.



Och insidan av kortet:



Käre bror, om du (eller någon annan i familjen) läser det här, så lovade jag att ladda ner en Scrap-LO på dig när du spelar golf utanför vårt hus. Tyvär så är det något "vajsing" med datorn så det går inte att göra. Vi får titta på den en annan gång istället:)
Ha det så gott!
Maria